Meny Stäng

Båten

Utrymmen ombord och lite fakta

Handicat är en segelkatamaran av modell TRT1200 som är 12m lång och 7,6 bredd. Den består av två skrov som sitter ihop med en sittbrunn och ett nät i fören. Segelytan är ca 75kvm, det finns motor i varje skrov. Besättning består av skeppare med nautisk examen. Beroende på väder så följer för det mesta även med en besättningsman. Deltagarna får aktivt deltaga i seglingen så långt möjligt

Antal Deltagare
Max 12 personer varav max 5 standard rullstolar

Sittbrunnen
Sittbrunnen är samlingspunkten ombord för resan. Här finns gott om plats och det är enkelt att rulla in rullstolar. Runt sittbrunnen finns det bänkar med kuddar att sitta på. 

I den främre delen av sittbrunnen seglar man båten med hjälp av en stor ratt och olika linor. Det går lätt att styra båten sittande i rullstol. 

Sittbrunnen är öppen för väder och vind så man kan behöva både varma och regntåliga kläder beroende på väder.

Hygienutrymme
I styrbords skrov finns en toalett med handfat. Ner i skrovet åker man med en hiss eller via branta trappor (lejdare).

Pentry
I babords skrov finns det kokplattor och ugn. 

Salong
I babords skrov finns en liten salong med plats för ca 6-7personer runt ett bord. Blir det dåligt väder kan man värma sig där.

Övernattning
De flesta av våra seglingar är dagsseglingar men ibland så har vi segling med övernattning. Det finns 4 dubbelkojer ombord men på flera ställen i skärgården finns möjlighet att lägga till i närheten av hotell och vandrarhem. Genom att utnyttja den möjligheten kan flera personer oberoende av funktionshinder deltaga i seglingar som sträcker sig över ett eller flera dygn.

X